четвртак, 25. септембар 2014.

Zaječarska gitarijada

Zaječarska gitarijada je najstariji rok festival u Srbiji. Po ugledu na gitarijadu koja je održana 1966.godine u Beogradu, na inicijativu lokalnih bendova, organizovana je 1969. godine prva gitarijada u Zaječaru. Svake godine ovaj festival poprima sve veće razmere. Kao jedan od najznačajnijih muzičkih festivala okuplja veliki broj učesnika i posetioca iz zemlje i regiona. Značajno je i to sto se ova manifestacije udružuje sa velikim moto skupom u Zaječaru.
Zaječarska gitarijada
Zaječarska gitarijada ima veoma važan uticaj u afirmisanju i promovisanju mladih rok bendova. Za vreme gitarijade se organizuju brojni koncerti kultnih rok bendova, kako domaćih tako i stranih. Takođe, održava se i takmičenje demo bendova, a samo učešće i pobeda benda donosi sa sobom veliku medijsku podršku koja omogućava siguran razvoj muzičke karijere.

Jednina u svetu, 2014. godine Zaječarska gitarijada je dobila franšizu Vudstok, i dobila je novo ime - Gitarijada by Woodstock. Ovo samo potvrđuje činjenicu koliko ovaj festival doprinosi kulturno - turističkoj ponudi Srbije i samog grada Zaječara.
Zaječarska gitarijada
More mladih i onih koji se tako osećaju, koji uživaju u dobrom roku, fenomenalnom i nezaboravnom provodu, ovoj manifestaciji daje posebnu draž. Zaječarska gitarijada ima svetlu budućnost koja joj neminovno predstoji. Još jedna manifestacija u Srbiji koja se ne bi trebalo propustiti.

Нема коментара:

Постави коментар