среда, 3. септембар 2014.

Verujete li u vanzemaljce? Ovo je planina Rtanj!

U istočnoj Srbiji, između Paraćina i Zaječara, nalazi se planina Rtanj, jedinstvena po svom izgledu, kao i po legendama koje o njoj kruže. Na svakih nekoliko godina pojavi se nova priča koju zaljubljenici u vanzemaljce sa radošću dočekaju i podele sa drugima. 

Ono što sa sigurnošću znamo o Rtnju je da je najviši planinski vrh Šiljak, koji dostiže visinu od 1 565 metara. Planina obiluje podzemnim izvorima, pećinama, jamama, lekovitim biljem ... Rtanj se naglo diže iz ravnice i završava se gotovo pravilnom kupom. Planina ima oblik trostrane piramide, izuzeno oštrih i pravih ivica. 

Ono što Rtanj čini toliko zabavnim jesu priče koje se za planinu vezuju. O Rtnju se govori da se unutar planine nalazi utroba sa heliodromom na koji sleću vanzemaljci, da iznad vrha nadleću svetleće kugle , zatim da se čuju jezivi glasovi na nekom nepoznatom jeziku ...

O paranormalnim pojavama na planini Rtanj postoji prilično veliki broj svedoka. Čuveni autor Artur Klark je pre desetak godina napisao da Rtanj nije planina, već da se ispod krije piramida, najstarija tvorevina najverovatnije vanzemaljske civilizacije. 

Tokom čuvenog smaka sveta iz 2012.godine, na Rtnju su se okupili brojni ljudi sa svih strana sveta. Zašto ? Prema jednoj priči, u samoj planini se krije svemirski brod koji će pred smak sveta poleteti, a svi oni koji se tu zateknu moći će da krenu u svemir na daleko, ali veoma lepo mesto. Desetine hiljada evra davane su tada za smeštaj, ali smak sveta je ipak odlučio da ne dođe. 

Kada se sve uzme u obzir planina Rtanj može biti :
1. Veoma lepa planina, idealna za odmor!
2. Leglo vanzemaljaca koji Srbiju stavljaju na mesto vodeće super sile sveta!

Istina je tamo negde, pronađite je!

Нема коментара:

Постави коментар